Häätarjoilut ja menu - Villa Ivan Falin

Hääjuhlan keskeinen ohjelmanumero on ruokailu. Tarjoilun tarkoituksena on nauttia hyvästä ruoasta, pitää morsiuspari ja vieraat energisinä sekä tarjota elämyksiä. Vuosikymmenien ajan runsautta pidettiin keskeisimpänä kriteerinä häätarjoilun onnistumiselle, mutta nykyään laatu ja elämyksellisyys ovat nousseet olennaisempaan rooliin. Kukapa ei haluaisi järjestää häitä, joiden tarjoilu on sopivan yllätyksellistä ja nautinnollista?

Häätarjoilussa tulee huomioida ruokailun sujuvuus, ruokailuun kuluva aika, erityisruokavaliot ja budjetti sekä laadullisista kriteereistä se, minkälaisen hääjuhlaa näyteikkunan ruokailu ja muut tarjoilut tarjoavat: kuvastaako ruokailu juhlan teemoja ja hääparin elämää?

Häätarjoilun suunnittelussa omista toiveista kannattaa kertoa juhlatilan tarjoajalle tai cateringin tuottajalle tarkasti niin budjetin, teeman kuin mieltymystenkin osalta. Ammattitaitoinen tarjoaja huomioi toiveet mutta pystyy myös ylittämään odotukset. Tarjottua häämenuun kannattaa myös kommentoida tarkasti ja perustellusti. Kommunikaatio auttaa tarjoajaa toteuttamaan asiakkaan toiveet.

Mitä kaikkea häätarjoiluun voi kuulua?

Usein hääjuhla alkaa tervetulomaljalla. Ruoan osalta tarjoilu voi koostua seuraavista elementeistä: alkupala tai cocktailpala, alkuruoka ja pääruoka (joko buffet- tai annostarjoiluna pöytään), jälkiruoka, hääkakku ja yöruoka. Käsittelemme juomia erikseen omassa artikkelissaan.

Lyhyesti hääruokatrendeistä

Yksi tämän hetken suurimmista hääruokatrendeistä on laatuun ja moderneihin makuihin panostaminen. Samoin erilaiset tyylilajivalinnat, kuten jonkin tietyn maan keittiötä edustavat menut, ovat kasvattaneet suosiotaan. Lautastarjoilu koetaan eksklusiivisemmaksi kuin perinteinen noutopöytä, ja asiakkaiden mieltymykset ylipäätään ovat moninaisempia ja vaatimukset cateringille ovat kasvaneet. Se on meistä vain positiivinen asia – ikimuistoisessa juhlassa tulee olla myös ikimuistoinen tarjoilu.

Erikoisruokavaliot

Erilaisia erityisruokavalioita noudattavien ihmisten määrä on kasvanut eikä yksiäkään häitä enää juhlita ilman erityisruokavalioiden huomioimista. Yleisimpiä ovat laktoositon, gluteeniton, kasvis- tai vegaaninen ruokavalio, mutta myös vähähiilihydraattiset ja muut erityisruokavaliot on syytä huomioida. Kutsussa on hyvä tiedustella ruokavalioita, ja asiantunteva hääkeittiö osaa ottaa ruokavaliot huomioon niin, että kaikkia ruokavalioita noudattaville vieraille tarjotaan elämyksellinen hääateria.

Hääruoka Villa Ivan Falinissa

Villa Ivan Falinissa häätarjoilua ohjaa elämyksellisyys ja Food Camp Finlandin ammattimainen osaaminen. Lue blogi aiheesta.

JUURI NYT

UUTTA JA AJANKOHTAISTA - VILLA IVAN FALINISSA TAPAHTUU.
Skatanniementie 4, 00980 Helsinki (käynti Eteläreimarintien alusta)
+358 40 158 7560   |   info@villaivanfalin.fi
Yritysmyynti
 +358 40 158 7560  |   sales@villaivanfalin.fi
© Villa Ivan Falin 2021  |  Tietosuojaseloste
WordPress Video Lightbox