Hääkutsut ja vieraslistan laatiminen - Villa Ivan Falin

 

Häiden vieraslistan laatiminen on tärkeä tehtävä ja saattaa vaatia hääparilta joustoa ja haastaviakin valintoja. Häiden suunnittelu aloitetaan usein vieraslistan laatimisella, sillä se määrittää omalta osaltaan sen, missä hääjuhla ylipäätään on mahdollista järjestää. Päälukuun pitää muistaa laskea myös häihin osallistuvat palveluntarjoajat, kuten kuvaajat tai esiintyjät.

Sitten se ihanin ja kamalin kysymys: kenet voin kutsua häihini? Menevätkö sukulaiset lähisukulaisuuden perusteella järjestyksessä, vai valitaanko heidät, kenen kanssa ollaan enemmän tekemisissä? Miten sovitetaan yhteen hääparin omat valinnat ystävistä, ja miten jako menee tasapuolisesti? Tuleeko kutsua myös avecit, joista hääpari ei välttämättä edes tiedä? Onko kyseessä aikuisten häät vai kutsutaanko lapsetkin? Näihin kysymyksiin kukaan ulkopuolinen ei voi antaa oikeaa vastausta, vaan hääparin on tehtävä valinnat itse.

Valtaosalle hääpareista budjetti asettaa kuitenkin ainakin joitain rajoitteita vieraslistan koolle. Helpoin kriteeri listan laatimiselle on se, ketä ei voi missään nimessä jättää kutsumatta, ja sen jälkeen se, kenet hääpari aidosti haluaa tärkeää päiväänsä viettämään.

Ennen häitä voidaan lähettää Save The Date -kutsu ja myöhemmin virallisempi hääkutsu, kun kutsuun vaadittavat yksityiskohdat ovat selvillä. Kutsussa tulee selvitä, pyydetäänkö siihen vastausta ja jos, niin mihin mennessä, hääpaikka ja -aika sekä pukukoodi. 

JUURI NYT

UUTTA JA AJANKOHTAISTA - VILLA IVAN FALINISSA TAPAHTUU.
Skatanniementie 4, 00980 Helsinki (käynti Eteläreimarintien alusta)
+358 40 158 7560   |   info@villaivanfalin.fi
Yritysmyynti
 +358 40 158 7560  |   sales@villaivanfalin.fi
© Villa Ivan Falin 2021  |  Tietosuojaseloste
WordPress Video Lightbox