Hääohjelman suunnittelu - Villa Ivan Falin

Hääohjelman suunnittelu

27.10.2020 | Juuri nyt

Meillä huvilalla tanssitaan häitä varsin usein, mikä on ihan mahtava juttu, sillä mikä voisi olla mukavampaa kuin saada olla osa kahden ihmisen tärkeintä päivää. Kaikki häät ovat omanlaisensa eikä kahta samanlaista ole vielä tullut vastaan. Ja se onkin häissä ehkä se kaikista tärkein juttu – juhla saa olla hääparin näköinen.

Haastattelimme kokenutta hääsuunnittelija Sonja Wikströmiä ja kysyimme hänen parhaat vinkit onnistuneen hääohjelman suunnitteluun. Sonjan aloitti sanomalla, että hääpäivän ohjelman suunnittelu on hyvä aloittaa miettimällä hääjuhlan tyyli, teema ja luonne. Eli mikä on teille hääparina ominta ja tärkeintä, mitä haluatte jakaa vieraidenne kanssa. Häissä on kyse teistä, joten uskaltakaa tehdä teidän näköisenne häät!

Huvilalla on juhlittu häitä, joissa ohjelmaa on paljon ja häitä, joissa ohjelman sijaan ollaan keskitytty tarjoiluihin ja seurusteluun. Kummatkin tyylisuunnat toimivat mainiosti, mutta on hyvä muistaa, ettei juhlan tarvitse olla suoritus. Sonja suosittelee hääjuhlan aikatauluun jätettävän hieman väljyyttä, jotta juhlasta ehtii nauttia kaikilla aisteilla niin vieraat kuin morsiusparikin. Tärkeintä lienee, että vierailla on riittävästi aikaa nauttia hääillallisesta, seurustelusta, musiikista ja tanssista. Nämä peruskuviot onnitteluineen ja onnittelupuheiden kanssa täyttävät helposti koko illan. Välttämättä mitään ulkopuolista ohjelmaa ei tarvita. Jos kuitenkin halutaan tarjota vieraille jokin erityinen ohjelmanumero tai useampi, kannattaa kiinnittää huomio kestoon ja rytmitykseen. Liian pitkäkestoiset ohjelmanumerot syövät ison palan illasta, jolloin ruokailu ja seurustelu saatetaan joutua juoksemaan kiireellä läpi. Tai jos koko ajan on ohjelmaa, niin ettei vieraat ehdi hengähtää, jutella ja käydä puuteroimassa nenään välissä, siinä vallan hengästyy.

Häävieraat arvostavat häissä hyvää ruokaa, juomaa ja yhdessäoloa. Sonja kertoo, että photobooth, karkkibuffet tai vaikkapa whiskybaari on syrjäyttänyt muut ohjelmanumerot ja ne toimivatkin hyvin, sillä vieraat voivat hakeutua niihin oman aikataulun mukaan.

Trendikästä on myös järjestää jotain yllätyksellisiä elämyksiä. Hääsuunnittelija Sonja Wikström muistelee muun muassa kivaa yllätystä viime kesän häistä, joissa oli kaksi suloista laamaa häävieraiden iloksi.

Musiikkia ei pidä unohtaa. Elävämusiikki mm. vihkiseremoniassa tekee tilaisuudesta uskomattoman kauniin ja ikimuistettavan. Vauhdikas bändi tai illan jazzbändi saa vieraat mukaan tanssilattialle. DJ puolestaan vauhdittaa loppuillan tunnelmia. Huvilalla juhlavieraita on tanssittanut moni upea kokoonpano ja suosittelemme mielellämme hääpareille sopivaa esiintyjää.

Koska harvalla on rajaton budjetti ja budjetti yleensä sanelee kuinka paljon ulkopuolista ohjelmaa voidaan hankkia, on hyvä palata alun ajatukseen siitä, mikä teille on tärkeää. Mihin haluatte panostaa ja mistä voidaan hieman nipistää. On myös muistettava, että hääpari, hääseurue ja kaikki vieraat ovat avainasemassa juhlien onnistumisessa. Kun hääpari nauttii illasta, niin myös kaikki rakkaat läheiset ja vieraat ovat tyytyväisiä.

Tässä vielä Sonjan tärkeimmät vinkit kootusti onnistuneen juhlapäivän suunnitteluun:

  • Vältä liian tiukkaa aikataulua -anna vieraiden nauttia hääjuhlasta.
  • Pyri sopimaa juhlapuheista etukäteen, jotta voit ajoittaa puheet sopiviin kohtiin ja osaat aikatauluttaa kaiken muun niiden ympärille.
  • Panosta hyvään ruokaan ja juomaan, ne muistetaan!
  • Huomioi kaikki vieraat -tarjoa tanssimusiikkia niin nuorille kuin vanhemmillekin.
  • Kakunleikkauksesta saat upean ohjelmanumeron -koristele kakkupöytä näyttäväksi.
  • Älä unohda lapsia -järjestä lapsille oma lastentila/lastenohjelmaa

Huvilalta haluamme vielä vinkata lopuksi, että älä jää yksin vaan kysy ammattilaisilta apua. Me olemme huvilalla sinua varten ja autamme mielellämme ideoinnissa ja toteutuksessa.

JUURI NYT

UUTTA JA AJANKOHTAISTA - VILLA IVAN FALINISSA TAPAHTUU.
Pikkujouluideat

Pikkujouluideat

Helpotusta pikkujoulujen järjestäjälle eli pikkujouluideat Koko maa siirtyy hiljalleen joulun...

lue lisää
Pikkujoulut 2021

Pikkujoulut 2021

Ajat ovat poikkeukselliset, mutta kohti normaalia mennään. Kohtaamisia on odotettu kärsivällisesti...

lue lisää
Skatanniementie 4, 00980 Helsinki (käynti Eteläreimarintien alusta)
+358 40 158 7560   |   info@villaivanfalin.fi
Yritysmyynti
 +358 45 847 4145  |   sales@villaivanfalin.fi
© Villa Ivan Falin 2021  |  Tietosuojaseloste
WordPress Video Lightbox