Ruoka – tapahtumien tarjoiluiden trendit 2022 - Villa Ivan Falin

15.02.2022 | Blogit

Kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset tekevät tänä vuonna paluun vahvempana kuin koskaan, on siis hyvä aika virittäytyä livetapahtumien tunnelmaan miettimällä mitä vieraille tarjoaisi.

Kokosimme tämän vuoden tarjoilutrendit ruoka-alan asiantuntijoiden avulla. Nappaa alta vinkit tilaisuutesi tarjoiluun.

Tarjoilut puhuttavat aina

Olipa kyseessä kokous tai häät, ruoka on tapahtuman keskiössä ja siitä puhutaan. Erityisesti nyt kun kahden vuoden tauon jälkeen saadaan taas järjestää livetapahtumia, tarjoiluilta odotetaan paljon. Ei enää kotona kokkailua, vaan ammattilaisten valmistamaa ja tarjoilemaa ruokaa. Se on jo itsessään pieni elämys eristyksen jälkeen.

On siis sanomattakin selvää, että tilaisuutta suunnitellessa on tärkeää varmistaa, että tarjoilut saavat veden kielelle ja vieraat huokailemaan ihastuksesta. Sen lisäksi, että ruoka on hyvää, kannattaa myös miettiä tarjoilutapaa. Tarjoilutavan tulee sopia tilaisuuden luonteeseen. Formaali vai rento? Halutaanko ruokailun olevan elämys vai sivuosassa. Mikä onkaan tilaisuuden tavoite ja luonne, valitse tarjoilumuoto sen mukaan. Pöytiintarjoilu, buffet, Family Style, Food Station, cocktail-tilaisuus tai jotain vielä kekseliäämpää. Valinnan varaa on paljon, mutta ei huolta, ammattilaiset osaavat auttaa oikean tarjoilutavan valitsemisessa.

Enemmän yksittäisiä annoksia ja mielikuvituksellisia tarjoilumuotoja

Ruoka-alan huiput ennustavat, että vuonna 2022 tullaan näkemään enemmän yksittäisiä annoksia buffetin sijaan. Näin vähennetään tehokkaasti ruokahävikkiä ja luodaan ruokailusta elämys, joka on tarkoin suunniteltu. Buffetista vieraat tuppaavat ottamaan vähän sitä ja tätä. Kaikki menee lautasella suloisen sekaisin eikä ruokailukokemus ole välttämättä paras mahdollinen. Tänä vuonna yksittäisiä annoksia suositaan myös turvallisuussyistä. Näin vieraat pysyvät paikoillaan, eivätkä koskettele samoja ottimia. Pandemian jäljet näkyvät terveys- ja turvallisuushakuisuudessa varmasti vielä jonkin aikaa pandemian laannuttuakin.

Yksittäisannoksilla vältetään myös tehokkaammin ruokahävikkiä ja lisäksi vuonna 2022 keskitytään yhä enemmän terveelliseen ruokavalioon ja erikoisruokavalioihin, kuten kasvisruokiin. Tietoisuus ruokahävikin ja lihan syönnin vaikutuksesta ilmastonmuutokseen on lisääntynyt, niinpä yksittäiset annokset ja kasvisruokavalio kasvattavat suosiotaan.

 

Myös luovat tarjoiluideat ovat tulleet jäädäkseen. Ruoan esillepanoon kiinnitetään huomiota ja sen avulla voidaan kertoa tarina tai vahvistaa esimerkiksi yrityksen brändiä. Hääpari voi tarjoilla vierailleen grillistä meheviä ribsejä, joiden avulla kerrotaan tarinaa hääparin ensimmäisistä treffeistä. Tai yritys voi viestiä asiakkailleen yrityksen arvoista asiakastilaisuuden tarjoiluiden avulla.

Trendikästä on tarjoilla pieniä annoksia mitä mielikuvituksellisimmista asetelmista, alkupalat voidaan tarjoilla lipastotyylisestä laatikostosta ja pääruoka uniikista rasiasta. Vain mielikuvitus on rajana!

Uusia makuja ja lähiruokaa

Ihmiset ovat viettäneet viimeisen kahden vuoden aikana huomattavan paljon aikaa kotona. Ruoan valmistamiselle on jäänyt enemmän aikaa ja kotona on ehditty kokeilla kaikkea uutta. Se on saanut aikaiseksi sen, että myös tilaisuuksien tarjoiluissa uskalletaan olla hieman rohkeampia ja vieraille tarjoillaan mielenkiintoisia uusia makuja. Tarjoiluilla halutaan säväyttää.

Myös raaka-aineiden alueellisuus jatkaa nousuaan ruokatrendeissä. Sen lisäksi, että halutaan tukea paikallisia yrittäjiä, halutaan tietää mistä ruoka tulee ja vähentää sen hiilijalanjälkeä. On myös trendikästä korostaa esimerkiksi tapahtumatilan tarinaa tarjoilemalla lähialueen ruokaa tai linkittämällä tarjoilut tilan historiaan.

Perinteiset ruoat eivät kuitenkaan ole katoamassa tarjoiluvaihtoehdoista, mutta niitä toivotaan enenevissä määrin uudella tvistillä. Jo lapsuudesta tutut ruoat tuodaan nykypäivään pienellä innovatiivisella ripauksella, lisätään jotain uutta säilyttäen kuitenkin tutut maut ja tuoksut.

Uudet maut juomissa

Vuonna 2022 erikoiscocktailit eivät ole enää vain häitä varten. Tilaisuuksien järjestäjät haluavat kertoa tarinan tai luoda vieraille kokemuksia tilaisuuteen suunniteltujen cocktailien avulla. Baarit koristellaan komeasti ja vieraille annetaan mahdollisuus valmistaa baarimestarin opastuksella itse cocktailinsa – hauskaa, opettavaista ja palkitsevaa touhua!

Myös alkoholittomien juomien suosio jatkaa kasvuaan. Valikoima on lisääntynyt huimaa vauhtia parin viimeisen vuoden aikana ja alkoholittomien juomien laatu on parantunut merkittävästi. Mocktailit eivät ole enää mehujen sekoituksia, vaan niissä voidaan käyttää alkoholitonta giniä, viiniä tai kuohuvaa. Mielikuvituksellisia makuja on yhä enemmän tarjolla eikä alkoholittomista juomista nauttiva saa enää yhtään huonompaa drinkkiä käteensä kuin perinteisiä juomia nauttivakaan.

Huvilan Cocktailkoulu on hauska elementti tämän vuoden tilaisuuksissa. Lue lisää Cocktailkoulustamme täältä.

 

Onko sinulla tulossa tilaisuus, jossa voisimme olla avuksi? Kerro meille suunnitelmasi ja me autamme sen toteutuksessa. Ota yhteyttä.

JUURI NYT

UUTTA JA AJANKOHTAISTA - VILLA IVAN FALINISSA TAPAHTUU.
Rapujuhlat

Rapujuhlat

Rapujuhlat merenrannalla joko upeassa pääsalissa tai rennon rouheassa venevajassa!

lue lisää
Skatanniementie 4, 00980 Helsinki (käynti Eteläreimarintien alusta)
+358 40 158 7560   |   info@villaivanfalin.fi
Yritysmyynti
 +358 40 158 7560  |   sales@villaivanfalin.fi
© Villa Ivan Falin 2021  |  Tietosuojaseloste
WordPress Video Lightbox