Huvilan tarjoiluistahan vastaa Food Camp Finland. Food Campin keittiötä johtaa Suomen Bocuse d’Or kilpailun joukkuetta luotsaava Mikko Kaukonen ja useat Food Campin keittiössä hääräilevät kokit ovat ansainneet kannuksensa Helsingin Michelin tähden ravintoloista, kuten Olosta ja Palacesta. Huvilan vieraille tarjoiluita loihtii myös Anni Peräkylä. Anni teki historiaa 2019 voittamalla ensimmäisenä suomalaisena naisena arvostetun parhaan assistentin palkinnon.
Aloitinpa siis kertomuksen kulissien takaa. Sieltä huoneesta, jossa on kuuma ja kiire. Sieltä, minne vieraat eivät näe. Sieltä, minne kuuluu kaikki kunnia huvilan herkullisista tarjoiluista.
Kertomus alkaa kulissien takaa siksi, että sillä on väliä, millainen tiimi siellä toimii. Kaikki alkaa asiakkaan kuuntelusta, jatkuu raaka-aineiden tarkalla valinnalla sekä intohimoisella tekemisellä ja päättyy ammattitaitoiseen tarjoiluun. Koko ketjun on toimittava, jotta juhlaväelle saadaan hymy huulille niin tarjoiluja miettiessä kuin tarjoiluista nauttiessakin.
Jokaisen tilaisuuden menu tehdään asiakkaan kanssa yhteistyössä, toiveita tarkkaan kuunnellen. Valmiita menuehdotelmiakin toki löytyy, jos haluaa valmiiksi mietityn kokonaisuuden. Mutta jos toiveena on muokata kokonaisuus, jolla on sinulle erityistä merkitystä, ammattilaisen opastuksella se onnistuu.
Tuodaanpa asiaan vähän konkretiaa kertomalla esimerkkejä aiemmin tehdystä. Eräs hääpari oli syönyt ensitreffeillään ribsejä ja toiveena oli tarjoilla niitä vieraille pääruoaksi. Tämän ympärille suunniteltiin muut tarjoilut ja tarjoilutavaksi valikoitui Family Style Sharing. Kokonaisuus oli ihastuttava ja vieraat haltioissaan. Tarjoilutapa sekä tarina sen takana herätti keskustelua pöydissä, ja vieraat saivat kokea hieman erilaisen ruokailuelämyksen kuin mihin häissä on totuttu. Jäi varmasti monen mieleen!
Toiseksi esimerkiksi valikoituu häät, joissa teemana oli rennohkot puutarhajuhlat. Haluttiin hyvää ja juhlallista ruokaa, rennolla twistillä ja niinpä päädyttiin ratkaisuun, jossa kokit grillasivat pääruoan lihat ja kalat pihalla. Häävieraat saivat hakea mieleisensä tarjoilut suoraan grillistä. Alkuruoat tarjoiltiin noutopöydästä ja pääruoka ulkoa grillistä, aika omaperäistä eikä vieraat olleet ainakaan ihan hetkeen samanlaista tarjoilua kokeneet. Ilma oli hääpäivänä mitä mahtavin ja rento puutarhajuhla tunnelma onnistui täydellisesti!
Viimeiseksi kerrottakoon ikävän ajankohtainen esimerkki. Eräs hääpari tuskaili korona-aikana juhlien tarjoiluiden kanssa. Haluttiin vaihtoehto buffet-tarjoilulle, mutta pöytiin tarjoiltu illallinen koettiin liian formaaliksi häiden luonteeseen nähden. Hätiin tuli Food Station. Food Stationin voisi sanoa olevan pöytiintarjoilun ja buffetin välimuoto. Näin se toimii; kokit esivalmistelevat annokset tarjoilupöytään, josta vieraat saavat käydä valitsemassa mieleisensä ja maistella useita eri annoksia – aivan kuin buffetissa! Vieraan valitessaan annoksensa, kokki viimeistelee annoksen samalla siitä kertoen – aivan kuin lautastarjoilussa! Yksi vaihtoehto buffet-tarjoilun rinnalle ja mahtava esimerkki ruokailun elämyksellisyydestä.
Pahoittelut kaikille niille, joiden tarjoilut eivät mahtuneet tähän blogiin. Ne olisivat ehdottomasti ansainneet tässä paikkansa, mutta tila on rajallinen. Jos haluat kertoa suunnittelemastasi menusta ja prosessista muille ja näin auttaa omalla esimerkilläsi niitä, joille menun suunnittelu on tällä hetkellä ajankohtainen, kirjoita tarinasi alla olevaan kommenttikenttään.
P.S. eri tarjoilumuodoista kerrotaan myöhemmin, buffet-tarjoilu ei suinkaan ole ainoa tapa ruokkia isoja joukkoja. Tiedätkö mitä tarkoitetaan Food station – tai Family style sharing -tarjoiluilla?