asiakastarina elämyksellisestä illallisesta huvilalla - Villa Ivan Falin

07.02.2023 | Blogit

Viime vuoden pikkujoulukauden illallisia suunnitellessa Villa Ivan Falinin Key Account Manager Sanna Koroleva- Räst pohti voisiko perinteistä joululounasta kehittää vieläkin astetta pidemmälle, kuin mitä yleensä oli totuttu joululounaissa näkemään. Food Camp Finlandin keittiömestareilta oli tullut ylellinen fine diningjoulumenuehdotus, johon pohjaten Sanna alkoi tuoda mukaan lisää elementtejä. 

“Muutama kuukausi ennen tätä kävin mielenkiintoisen keskustelun uudesta tekoälyteknologiasta, johon sanoja syöttämällä voisi saada tekoälyn kehittämään kuvia”, Sanna muistelee ja jatkaa: “Syötin ruoka-annoksiin käytettävät raaka-aineet tekoälyohjelmaan, valitsin kuvamuodoiksi abstraktin mallin ja sain ensimmäisen kuvan, joka oli aivan mieletön. Tajusin että tästä voisi kehittää jotain aivan uudenlaista.” 

Näin sai alkunsa idea fine dining illallisesta, jossa yhdistettäisiin  ensiluokkainen ruoka, taide ja tekoäly. Ideana oli muuttaa illalliskokemus pelkästä ruokailusta kokonaisvaltaisemmaksi elämykseksi. Sen sijaan, että asiakkaalle tarjottaisiin perinteinen menu, lisättiin siihen tekoälyn kehittämiä abstraktikuvia – vieras pääsisi maistelemaan annoksensa ensin silmillä ja sitten vasta suulla. Nyt enää puuttui asiakas, joka innostuisi tällaisesta ideasta.  

“Tässä vaiheessa kuvioihin astui Metosin. He etsivät paikkaa, jossa voisi järjestää yrityksen 10- vuotisjuhlat. Tarkoitus oli järjestää ylellinen illallinen, johon osallistuisi työntekijät ja näiden puolisot. Kun esitin tämän idean Metosinin markkinointipäällikölle Hennalle, innostui hänkin tästä ideasta”, Sanna kertoo. 

Yhdessä asiakkaan kanssa ideaa lähdettiin jatkojalostamaan eteenpäin ja päätettiin sisällyttää  kokemukseen loputkin aistit. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa jokaiselle ruoka-annokselle suunniteltiin oma erityinen musiikki sekä valaistus. Jotta mukaan saatiin myös tuntoaisti, päätettiin kääntyä Huvilan pitkäaikainen yhteistyökumppanin sekä  floristimestari, Tanja Lähdeaho (Floramore) puoleen.  

“Soitin Tanjalle ja kerroin tulevasta tapahtumasta sekä tarpeistamme saada abstrakteja kukka-asetelmia pöytiin. Tanja heitti ehdotuksen lisätä illallispöytiin ainutlaatuiset kukka-asetelmat, jotka ovat struktuurillisesti klassisista poikkeavat ja joita asiakkaat voisivat myös kosketella.”  Näin pöytiin syntyi viisi erilaista kukka-asetelmaa, joista jokainen vastasti annokseen kehitettyä menukorttia. Kun tuntoaistin aktivointikin saatiin sisällytettyä elämykseen, oli tapahtuma enää toteutusta vaille valmis.  

Kuinka illallinen sitten onnistui? Ehkä parhaiten siitä puhuu puolestaan asiakkaidemme palautteet!  

“Ihan törkeän hyvä. Hauska arvailla makuja, valaistus teki mauista mystisiä”. 

“Kukka-asetelmat sikahienoja ja oli hauska tajuta niiden yhteys annoksiin ja arvuutella mikä annos matchasi mihinkäkin. Annokset kaikki herkullisia, erilaisia kokonaisuuksia – Toimivat hienosti”. 

“Ilta oli avaruudellinen, herkkä ja sykähdyttävä. Kiitos elämyksestä. Ruoan kokeminen useamman aistin kautta loi uusia ulottuvuuksia ja kerroksia kokemukseen.” 
 
“Todella hieno konsepti, värivalot, kuvat ja niihin liittyvä arvailu annoksesta avasivat keskustelua pöydässä mukavasti kesken ihmisten, jotka eivät olleet toisilleen tuttuja. Värivalaistus elävöitti myös ikkunasta näkyvää pimeää maisemaa.” 

 Oletko kiinostunut kuulemaan lisää tästä konseptista? Lisätietoja saat meiltä sähköpostitse  sales@villaivanfalin.fi tai puhelimitse +358 40 158 7560 

JUURI NYT

UUTTA JA AJANKOHTAISTA - VILLA IVAN FALINISSA TAPAHTUU.
Skatanniementie 4, 00980 Helsinki (käynti Eteläreimarintien alusta)
+358 40 158 7560   |   info@villaivanfalin.fi
Yritysmyynti
 +358 40 158 7560  |   sales@villaivanfalin.fi
© Villa Ivan Falin 2021  |  Tietosuojaseloste
WordPress Video Lightbox