3 VINKKIÄ JOULUSTRESSIN LIEVITTÄMISEEN - Villa Ivan Falin

15.12.2023 | Blogit

3 VINKKIÄ JOULUSTRESSIN LIEVITTÄMISEEN

Vuosi lähenee loppuaan, on aika rauhoittua juhlapyhien viettoon. Ihanaa vai stressaavaa? Jos stressi meinaa viedä voiton, nappaa tästä ammattilaisen vinkit sen lieventämiseen!

Minkä tahansa tapahtuman järjestämisessä pätee samat lainalaisuudet, oli sitten kyseessä iso tai pieni tilaisuus, perhejoulu tai virkistyspäivät. Toki isommissa tapahtumissa on usein liikkuvia osia hieman enemmän, mutta silloin eritoten nousee tärkeäksi kolme perusjuttua – listaa, aikatauluta, delegoi.

🎀 Listaa tärkeimmät muistettavat, kuten ruokaostokset, hyvissä ajoin. Kun ne on paperilla, voit vapauttaa aivoista tilaa muille tärkeille asioille.

Kun teet listaa, asetathan joululle realistiset odotukset. Usein stressi syntyy liian korkeista odotuksista. Pohdi, mitkä asiat tekevät joulusta sinulle merkityksellisen, ja keskity niihin.

Odotuksia miettiessä huomaa, ettei tärkeintä olekaan viivoittimen kanssa katettu joulupöytä vaan rakkaimmat siinä ympärillä, yhdessä nauretut naurut ja ehkäpä vaikka teidän suvun hassu jouluperinne, joka on jatkunut sukupolvien yli.

🎀 Aikatauluta. Kuulostaa ehkä enemmän stressiä aiheuttavalta, mutta kokeile ja ylläty. Koko joulua ei missään nimessä tarvitse aikatauluttaa, mutta itse teen sen näin, jotta voin ottaa rennosti, kun tiedän, etten unohda mitään ja kaikki on ajoissa valmista.

      ✔️ 20.12. ruokaostokset – lista mukaan ja menoksi!

      ✔️ 22.12. kinkku ja laatikot uuniin.

      ✔️ 23.12. loput jouluruoat valmiiksi (meidän perheessä se tarkoittaa karjalanpaistia).

     ✔️24.12. joulupuuro porisemaan, villasukat jalkaan ja chillausta, haudoille iltapäivällä ja sieltä kotiin illalliselle. 

🎀Delegoi. Kaikesta ei tarvitse selvitä yksin ja, kun on jo hyvissä ajoin sovittu jokaiselle jokin pikkutehtävä, se auttaa kummasti selviämään kokonaisuudesta.

Jakakaa tehtävät vahvuuksien ja mieltymysten mukaan. Itse esimerkiksi pysyttelen poissa keittiöstä, sillä olen siellä täystuho, mutta siivota osaan ja teen sen mielelläni. 

Kas näin – voit rentoutua!

Tällä reseptillä meidän perheen joulu on nykyään varsin rento. Lapsuudenkodissa asiat tehtiin hieman toisin ja jouluna pukkasikin stressiä aivan turhaan. On siis hyvä myös hoksata, että uusia tapoja voi kokeilla, sillä aina vanhat eivät toimi.

Ja hei muista nauraa mokille! Tehkää niistä yhdessä juttu. Kaikki ei hyvästä valmistautumisesta huolimattakaan mene 100 % suunnitelman mukaan, mutta älä stressaa pieleen menneistä, niistä syntyy ne perheen omat legendat, joita muistellaan sukupolvien yli.

Meidän perheessä nauretaan edelleen telkkarille, johon poltettiin reikä kynttilällä (tämä oli silloin kun telkkarit olivat vähän isompia ja niiden päälle pystyi laittamaan asioita). Piparit ja tortut on poltettu lukemattomia kertoja ja kypsyysasteeltaan hieman ylimenneitä ruokia kutsutaankin nykyään ”perinteisiksi”. Ai teit perinteisen, sanotaan, kun tarjolla on vähän pohjaan palanutta puuroa.

Rentouttavaa joulua!
Toivottaa huvilan yrittäjä Tiina

JUURI NYT

UUTTA JA AJANKOHTAISTA - VILLA IVAN FALINISSA TAPAHTUU.
Rapujuhlat

Rapujuhlat

Rapujuhlat merenrannalla joko upeassa pääsalissa tai rennon rouheassa venevajassa!

lue lisää
Skatanniementie 4, 00980 Helsinki (käynti Eteläreimarintien alusta)
+358 40 158 7560   |   info@villaivanfalin.fi
Yritysmyynti
 +358 40 158 7560  |   sales@villaivanfalin.fi
© Villa Ivan Falin 2021  |  Tietosuojaseloste
WordPress Video Lightbox