Hääkattaus

Kattaus on aina osa juhlaa, se on selvä se. Hääkattaus luo juhlaan halutun tunnelman. Hääkattausta mietitään varmasti hieman enemmän kuin muiden juhlien kattausta, onhan kyse yhdestä elämän ikimuistoisimmista päivästä.

Villa Ivan Falinissa luot ihanan romanttisen hääkattauksen helposti tilavuokran hintaan kuuluvalla perusruokailuastiastolla. Huvilan astiasto on yhdistelmä uutta ja vanhaa, modernia ja vanhanaikaista. Ihan niin kuin huvilan muukin sisustus. Perusastiastoon kuuluvilla ihanilla ruusulautasilla saadaan hääkattaukseen ripaus nostalgiaa. 

Mutta kattaus on paljon muutakin kuin pelkkä astiasto. Hääkattaukseen kuuluvat niin kukat, kynttilät, pöytäliinat kuin servietitkin. Näillä luodaan juhlaan haluttua tunnelmaa, kerrotaan tarinaa ja tuetaan häihin valittua teemaa.

Villa Ivan Falinissa asiakkaan ei tarvitse miettiä kattausta yksin, apua saa rautaisilta ammattilaisilta, jotka ovat luoneet vuosien varrella kattauksen jos toisenkin kruunaamaan juhlapäivän tunnelman. Tässä blogissa huvilan catering yhteistyökumppani, Food Camp Finlandin Maija Niemelä kertoo omat vinkkinsä hääkattauksen suunnitteluun ja toteutukseen. 

Huvilan hääkattaus pieniin hääjuhliin
Kuvaaja: Samira Lee 

Hääkattaus ammattilaisen kanssa fiilistellen 

Maijan viisi vinkkiä onnistuneeseen kattaukseen: 

  1.  Älä tee kaikkea itse, pyydä apua ammattilaisilta 

Tämä on hyvä ohje kaikessa häihin liittyvässä, yksin ei tarvitse kaikkea ehtiä eikä osata, apua saa ja sitä kannattaa pyytää. Hääkattaus vinkit ammattilaiselta kannattaa kuunnella ja niiden pohjalta muokata oman näköinen kokonaisuus.

  1. Mieti millaista tunnelmaa haet 

Onko jenkkityyli ”parempi överit, kuin vajarit” sinun juttusi? Vai pidätkö herkästä kukkaketomaisesta fiiliksestä? Tai ilmentäisikö rauta, raffius ja rock teitä parhaiten hääparina? Voit myös miettiä hääkattausta vuodenajan mukaan ja hyödyntää sesongin parhaat annit niin ruoassa kuin kattauksessakin. Kun tiedät mikä kuvastaa teitä ja millaisessa miljöössä viihdytte, hääkattaus on helppo suunnitella ammattilaisen avulla niin, että se tukee teidän tarinaanne. 

  1. Mieti kokonaisuutta

Maija muistuttaa, että kun tyyli on valittu, siinä on hyvä pysyä kautta linjan, eli myös tarjottavat ruuat ja juomat voi suunnitella yleiseen teemaan sopivaksi. Näin saadaan yhtenäinen, harkittu kokonaisuus, joka näyttää ja maistuu hyvältä. Tässä Food Camp Finland auttaa hääpareja mielellään. Yhdessä saadaan kokonaisuudesta saumaton!

  1. Tee rohkeasti omat valintasi

Ideoita, fiiliksiä ja teemoja on loputtomiin ja niiden kanssa voi joskus mennä hieman sekaisinkin. On hankala päättää mitä haluaa, kun tykkäisi vähän kaikesta ja anopilla ja äidilläkin on asiasta vahvat mielipiteet. Maija neuvoo kuitenkin päättämään teeman tai tyylisuunnan omaa tyyliä mukaillen ja omia toiveitaan ensisijaisesti kuunnellen. Vinkkejä ja mielipiteitä on hyvä kuunnella, mutta tärkeintä on, että hääkattaus on juhlaparin näköinen. 

  1. Budjetti 

Jos oma tyyli sattuu olemaan juuri se ”over the top, more is better”, rahaa voi saada kulumaan. Eikä siinä ole mitään väärää, nämä ovat teidän juhlanne, se yksi päivä elämässä, kun saa luvan kanssa hieman seota. Mutta “The devil is in the details” on joku viisas joskus sanonut ja Maija muistuttaakin, että myös pienellä budjetilla pystyy toteuttamaan hääkattauksessa monia näkökulmia. Yksinkertaisilla asioilla voi hyvinkin ilmentää omaa tyyliään ja simppeli on usein varsin kaunista. Huvila on itsessään jo niin kaunis paikka, että kaunis, miljööseen sopiva hääkattaus on helppo luoda pienellä vaivalla ja budjetilla.  

Huvilan hääkattauspaketit 

Huvilalle on luotu erilaisia kattausvaihtoehtoja, joista jokainen voi valita helposti omansa yhdistelemällä tai ottamalla valmiin paketin. Perusastiasto kuuluu tilavuokrahintaan, pöytäliinoista sekä servieteistä peritään aina maksu erikseen.

Alla esimerkkejä erilaisista huvilan hääkattauksista.

Yksinkertainen hääkattaus on luotu tilavuokrahintaan kuuluvilla laseilla ja aterimilla. Lautaset sekä kankaiset servietit ovat vuokrattavissa.
Kuvaaja: Samira Lee
Harmonisen simppeli hääkattaus huvilan pääsalissa.
Kuvaaja: Samira Lee 
Huvilan vihreään huoneeseen luotu yksinkertainen hääkattaus.
Kuvaaja: Samira Lee
Rento hääkattaus luotu eripari lautasilla ja ”räsymatto” pöytäliinalla
Kuvaaja: Samira Lee

Loppuviisaus

”Kyseessä on yksi elämäsi tärkeimmistä tapahtumista, keskity juhlapäivästä nauttimiseen. Tee kaikki suunnitelmat ennakkoon ja selviksi kaikille toimijoille. Tällöin sinun ei tarvitse juhlapäivänä enää itse tehdä mitään… paitsi sanoa tahdon”. Hyvin puhuttu Maija! Villa Ivan Falinissa sinun ei tarvitse itse tehdä juuri muuta kuin kommunikoida selkeästi toiveesi ja antaa ammattilaisten toteuttaa puolestasi.

Jos janoat lisää ideoita ja inspiraatiota, netti on ideoita pullollaan. Villa Ivan Falinissa tykätään mm. Häät-verkkolehden hääkattauskuvista: https://www.haat.fi/artikkeli/20-kivaa-ideaa-haakattaukseen. Mikä hääkattauskuva on sinun mieleesi?

Huvilan väki seuraa myös mielellään morsiamien mietteitä hääkattauksista https://www.blogit.fi/tag/h%C3%A4%C3%A4kattaus. Erityisesti meitä ilahdutti Vena Amoriksen ajatukset kierrätyksestä ja vastuullisesta hääkattauksesta https://meidanhaat.fi/haablogit/jotain-vanhaa/. Huvila hurraa aina kun luontoa ajatellaan ja vastuullisuutta korostetaan.